Parenzana: Grožnjan – Livade / Jednodnevni izlet

0
Cijena
Cijena
The tour is not available yet.

Rezerviraj

Dodaj na listu želja

Adding item to wishlist requires an account

3

Otkrijte s nama najljepšu dionicu popularne Parenzane, od Grožnjana do Livada, staze koja je prava poslastica za sve ljubitelje netaknute prirode i oduševite se mističnom ljepotom Istre!

PLAN PUTA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema GROŽNJANU, u kojem ćemo i započeti našu pješačku avanturu prema LIVADAMA stazom koja se proteže na 20,4 km.  Inače, ovo je i  najatraktivnija dionica Parenzane zbog brojnih tunela i vijadukata te vidikovaca na rijeku Mirnu. Šetnja je veoma laganom i jednostavnom trasom, koja se većinom lagano spušta nizbrdo. U Grožnjanu, pored crkve Sv. Kuzme i Damjana, počinje se spuštati bijela cesta za Ponte Porton. Oko 300 m dalje, prva lijeva makadamska cestica u smjeru mjesta Kalcini, ispod prepoznatljivog parencanskog nadvožnjaka, vodi dalje na trasu Parenzane. Južnim bokom visoravni, jakim i ponekad grubljim makadamom, trasa će nas dovesti u mjestašce Biloslavi, gdje se nekoć nalazila nadstrešnica stanice koja je nosila ime Kostanjica, a uskoro ćemo doći i do prvog tunela Kostanjica (dužina: 69,9 m). Dalje će nas trasa odvesti prema Završju, a putem ćemo naići na veliku ruševnu zgradu u koju je ugrađeno mnogo kamenih blokova s karakterističnim oznakama TPC (Trieste-Parenzo-Canfanaro). Gradić Završje, smješten na uzvišenju prema sjeveru, sa svojom srednjevjekovnom kulom dominira ovim područjem. Ubrzo ćemo doći do tunela Završje I (dužina: 35m) i tunela Završje II (dužina: 28 m). Odmah iza drugog tunela veliki usjek savladava vijadukt Završje (dužina: 61,8 m; visina:20 m). Grubim makadamom, kroz crnogorični šumarak, trasa će ns dovesti do vijadukta (dužina: 68,5 m; visina: 30 m) i tunela Freski (dužina: 146 m; potrebno je imati rasvjetu!). Laganim spustom doći ćemo  do mjesta ispod naselja Grimaldi, gdje je nekoć stajala stanica Oprtalj. Parenzana i dalje prolazi kroz crnogoričnu šumu i ubrzo ćemo na vijadukt Oprtalj (dužina: 75,2 m; visina: 25 m) koji premošćuje Mlinsku dolinu. Ovdje trasa skreće jako udesno i počinje mekanije tlo. Na najisturenijem dijelu brda, ispod mjesta Buri, gdje je veliki zavoj ulijevo, prestaje šuma, pojavljuju se Livade i otvara se vidik na brda preko rijeke Mirne. Završna točka naše dionice su LIVADE, malo mjesto u srcu doline rijeke Mirne, i najniža točka ove rute između Grožnjana i Poreča. U Livadama možete posjetiti i Muzej Parenzane u kojem su izloženi predmeti, dokumenti, fotografije, stare razglednice, odnosno sve vezano uz vrijeme prometovanja vlaka Parenzanom od 1902. do 1935. godine. Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

POLAZAK:
CIJENA PO OSOBI: 200,00 kn / 26,54 €

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

STANICE POLASKA: BRCKOVLJANI, DUGO SELO, SESVETE, DUBRAVA

Najmanji broj prijavljenih putnika jest 30. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja ili otkazati navedeno putovanje. Prilikom prijave ne dodjeljuje se broj sjedala u prijevoznom sredstvu (autobus). Za ovo putovanja vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” agencije “Darojković d.o.o.”  koje možete preuzeti na web stranici ili zatražiti od djelatnika

DODATNE NAPOMENE:
Sukladno preporukama HZJZ, preporučamo nošenje maske za lice. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
Agencija ne odgovara za izgubljene ili otuđene stvari u prijevoznom sredstvu ili samoj destinaciji.

PRIJAVE SE VRŠE PUTEM MAILA ILI OBRASCA ZA UPIT. ODGOVOR I DALJNJE UPUTE ŠALJEMO MAILOM, PA LJUBAZNO MOLIMO DA PROVJERITE I NEŽELJENU POŠTU BUDUĆI DA KOD NEKIH PRUŽATELJA USLUGA ODGOVORI ODLAZE U SPAM.
PRIGOVORI SE PRIMAJU PISMENIM PUTEM NA MAIL: info@darojkovic.hr  ILI OSOBNIM DOLASKOM U AGENCIJU

Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.

Darojković d.o.o.

Bavimo se organizacijom izleta i putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu, te najmom autobusa.

2024 © DAROJKOVIĆ D.O.O. | SVA PRAVA PRIDRŽANA