Parenzana: Vižinada – Motovun / Jednodnevni izlet

0
Cijena
Cijena
The tour is not available yet.

Rezerviraj

Dodaj na listu želja

Adding item to wishlist requires an account

2
Max broj putnika : 70

Otkrijte s nama dionicu popularne Parenzane, od Vižinade do slikovitog Motovuna, staze koja je prava poslastica za sve ljubitelje netaknute prirode!

Plan puta

Okupljanje grupe ispred GLAVNOG JUŽNOG ULAZA VELESAJAM  u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema VIŽINADI, u kojoj ćemo i započeti našu pješačku avanturu prema MOTOVUNU, stazom koja se proteže na 11,66 km.  Pri dolasku u Vižinadu posjetiti ćemo stari Vižinadski trg kojeg krasi Battistelina cisterna iz 1728. godine. U neposrednoj blizini cisterne nalazi se stari Fontik (Kuća ”Lav’), najstarija javna građevina svjetovne namjene očuvana na području Općine. Sagrađena je u 15. stoljeću, a sastoji se od rustičnih kamenih blokova u prizemlju s dva portala (istočna i južna strana), te od prozora s izlogom s istočne strane. S lijeve strane južnog portala prizemlja, postavljen je tarifarnik kojim se 1726. godine zabilježilo i reguliralo plaćanje nameta za trgovinu i plovidbu rijekom Mirnom, dok se na južnom pročelju nalazi renesansni lav sv. Marka.  Krećemo na stazu, prema Motovunu, sa stanice Vižinada – istom rutom kojom je nekoć prometovala poznata uskotračna pruga. Pruga prolazi kroz zanimljive i na momente dramatične usjeke te šume bagrema i hrastova. Nakon cca 3 kilometra doći ćemo do vijadukta Sabadin kojim ćemo preći preko istoimenog potoka, a koji se još naziva Veliki Most ili Sv. Vital. Dugačak je 64 metra, a visok čak 20 metara. Dalje trasa vodi do željezničke stanice Rakotule, na kojoj se nalazi photo pint, idealan za slikanje Motovuna kojeg ćete vidjeti iz daleka. Staza će nas dalje voditi prema vijaduktu Krvar dužine svega 39,9 metara i visine od 15 metara. Parenzana će nas  praktički dovesti do vinskog podruma Roxanich, jednog od najluksuznijih vinskih hotela u državi. Stotinjak metara dalje nalazi se ulaz u tajnoviti mračni motovunski tunel, koji se proteže u dužini od 222 metra. Tunel je osvjetljen, a po izlasku iz tunela, pred Vašim očima će uzdignuti slikoviti istarski grad – Motovun. Završna točka naše dionice je MOTOVUN, jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu. Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

POLAZAK:  20.05., 16.09., 14.10.2023.
CIJENA PO OSOBI: 31,06 €29.10.2022.29.10.2022.

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna i kvalitetna sportska obuća u kojoj ćete moći prehodati dionicu

STANICE POLASKA: BRCKOVLJANI, DUGO SELO, SESVETE, DUBRAVA,VELESAJAM.

Najmanji broj prijavljenih putnika jest 30. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja ili otkazati navedeno putovanje. Prilikom prijave ne dodjeljuje se broj sjedala u prijevoznom sredstvu (autobus). Za ovo putovanja vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” agencije “Darojković d.o.o.”  koje možete preuzeti na web stranici ili zatražiti od djelatnika

PRIJAVE SE VRŠE PUTEM MAILA ILI OBRASCA ZA UPIT. ODGOVOR I DALJNJE UPUTE ŠALJEMO MAILOM, PA LJUBAZNO MOLIMO DA PROVJERITE I NEŽELJENU POŠTU BUDUĆI DA KOD NEKIH PRUŽATELJA USLUGA ODGOVORI ODLAZE U SPAM.
PRIGOVORI SE PRIMAJU PISMENIM PUTEM NA MAIL: info@darojkovic.hr  ILI OSOBNIM DOLASKOM U AGENCIJU

Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.

Darojković d.o.o.

Bavimo se organizacijom izleta i putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu, te najmom autobusa.

2024 © DAROJKOVIĆ D.O.O. | SVA PRAVA PRIDRŽANA