Staza sedam slapova – Jednodnevni izlet

0
Cijena
Cijena
The tour is not available yet.

Rezerviraj

Dodaj na listu želja

Adding item to wishlist requires an account

3

Istražite atraktivnu stazu koja je prava poslastica za sve ljubitelje netaknute prirode i oduševite se mističnom ljepotom Istre!

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema BUZETU, u kojem ćemo i započeti našu pješačku avanturu stazom koja se proteže na ukupno 15 km. Nakon prvog kilometra odvojiti ćemo se od rijeke Mirne i nastaviti šetnju šumarkom uz kamenito korito rječice Drage. Ovdje nas u manje od kilometra duljine očekuje uspon od 100 metara visinske razlike i pet lijepih slapova. Uska staza vodi uz samu vodu, pa i preko vode te ispod impresivnih stijena koje privlače iskusne penjače. VAŽNO: Najteži dijelovi našeg puta osigurani su užetom koja će nam olakšati uspon. Putem ćete imati prilike vidjeti napuštena okna starih rudnika ugljena, u koje možete i zaviriti ukoliko sa sobom ponesete baterijske svjetiljke. Nakon petog slapa (2,8 km) na velikoj serpentini izaći ćemo iz korita Drage i nastaviti putem kroz šumu prema mjestu Selce (3,4 km). Malo prije petog kilometara još jednom ćemo preći kanjon Drage, i nastaviti prema napuštenim zaseocima Blatne Vasi, gdje ćemo doći do najviše točke na stazi (281 m n/v). Nakon otprilike jednog kilometra blagog puta stići ćemo do Kuhara, još jednog zaseoka Blatne Vasi, u čijim živopisnim kamenim kućama ljudi žive potpuno u skladu s prirodom. Put će nas dalje odvesti u smjeru juga – prema Kotlima (7,7 km). Nakon osvježenja  i uživanja u pogledu na slikovite kotle, nastaviti ćemo šumskom stazom iznad rijeke, prema sjeverozapadu. Većinom nas očekuje spust, a proći ćemo i pored sedmog slapa. Negdje oko 12. kilometra zatvoriti ćemo krug i ponovno se naći na plodnim poljima uz rijeku Mirnu, i nastaviti pješačiti malo više od jednog kilometra do polazišne točke. Slobodno vrijeme u Buzetu za ručak i individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

POLAZAK:

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog voditelja putovanja, lokalnog vodiča na Stazi 7 slapova, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

VAŽNA UPUTA ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna sportska obuća (preporuka: gojzerice ) u kojoj ćete moći prohodati dionicu (napomena: dionica je srednje tehnički zahtjevna i na nekim dijelovima se gazi preko vode),
– dovoljna količina vode koja će Vam biti potrebna za prohodati dionicu + obrok (sendvič, energetske pločice,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape, ručnik…).
– u slučaju lošeg vremena, visokog vodostaja rijeke ili situacije da su slapovi presušeni – izlet se otkazuje
– VAŽNO: zbog specifičnog terena (šumovito, neravno i sklisko na pojedinim dijelovima), ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (12,12 kn / osoba)
– Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO:
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije DAROJKOVIĆ D.O.O. !

STANICE POLASKA: BRCKOVLJANI, DUGO SELO, SESVETE, DUBRAVA,GRADSKO POGLAVARSTVO.

Najmanji broj prijavljenih putnika jest 30. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja ili otkazati navedeno putovanje. Prilikom prijave ne dodjeljuje se broj sjedala u prijevoznom sredstvu (autobus). Za ovo putovanja vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” agencije “Darojković d.o.o.”  koje možete preuzeti na web stranici ili zatražiti od djelatnika

PRIJAVE SE VRŠE PUTEM MAILA ILI OBRASCA ZA UPIT. ODGOVOR I DALJNJE UPUTE ŠALJEMO MAILOM, PA LJUBAZNO MOLIMO DA PROVJERITE I NEŽELJENU POŠTU BUDUĆI DA KOD NEKIH PRUŽATELJA USLUGA ODGOVORI ODLAZE U SPAM.
PRIGOVORI SE PRIMAJU PISMENIM PUTEM NA MAIL: info@darojkovic.hr  ILI OSOBNIM DOLASKOM U AGENCIJU

Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.

Darojković d.o.o.

Bavimo se organizacijom izleta i putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu, te najmom autobusa.

2024 © DAROJKOVIĆ D.O.O. | SVA PRAVA PRIDRŽANA